Roshani Sunar
Roshani Sunar

Roshani werd geboren op 27 maart 1998.

1 Mei 2012: Roshani’s sponsoring is gestart in april 2012 en op dat moment is ze 14 jaar oud. Haar vader overleed toen ze nog maar 8 maanden oud was, en haar moeder liep weg met een andere man. Roshani werd opgevoed door haar grootmoeder. Een aantal jaren geleden werkte deze voor een Indische man en moest hem vergezellen naar India. Door een bom explosie op straat verloor ze een oog en een hand. Sindsdien kan ze niet veel werk meer verrichten en kan Roshani niet naar school sturen.

 

1 Mei 2013: Roshani werd al een jaar lang gesponsord voor haar school studies terwijl ze met haar grootmoeder in een kamertje bij rijke mensen woonde. Ze kregen daar ook eten en in ruil daarvoor werkte de grootmoeder een beetje in de tuin. De grootmoeder is inmiddels oud en heel ziek en de wergevers hebben hen gevraagd weg te gaan omdat ze schrik hebben dat de oude dame in hun huis zal sterven. De grootmoeder wil gaan sterven in Bhaktapur, waar ze nog een familielid heeft, en plots staat Roshani er helemaal alleen voor en moest onmiddellijk worden opgenomen in ons opvangtehuis. Moeder en vader hadden haar bij de grootmoeder achtergelaten toen Roshani 8 maanden oud was.

Update : op 21 mei 2019 werd Roshani officieel uitgeschreven als begunstigde van KSH. Ze heeft klas 12 afgemaakt en was in november 2018 aan een bachelor in sociaal werk begonnen, maar heeft dit opgegeven en is getrouwd.

FaLang translation system by Faboba