Sulab Lama
Sulab Lama

Sulab werd geboren op 18 mei 2008 en opgenomen in KSH op 3 februari 2010. Transfererende organisatie: Orchid Garden Nepal. 

Sulab woonde met zijn ouders in een golfplaten hokje naast een brug. Beide ouders zijn vodderapers en zwaar alcohol verslaafd. We werden van Sulab’s situatie op de hoogte gebracht door Bina Basnet, manager en oprichtster van de NGO “Orchid Garden Nepal”, wat een dagverblijf-center en lagere school runt voor kinderen van dagloon-arbeiders en werkelozen.

 Sulab’s ouders gingen soms al om 6 uur s’ochtends op pad en lieten Sulab dan achter in hun hokje, op het bed en vastgebonden met een touw rond zijn arm aan een haak in de muur. Zo spendeerde hij het grootste deel van de dag. Het gebeurde regelmatig dat zijn ouders ’s nachts niet thuiskwamen en dan kreeg hij voedsel toegeworpen door de buren, door een spleet tussen deur en muur. Op die manier was het koppel al 3 kinderen verloren en Sulab zou deze behandeling ook niet overleven.

Bina Basnet heeft de ouders gedwongen, met hulp van de politie, om Sulab alvast naar haar dagverblijf te brengen. Op die manier was hij overdag safe, maar elke avond als hij weer mee moest met zijn ouders, liep hij opnieuw risico. Een week voor opname in Shangrila Home geraakte hij gewond toen de moeder hem zwaar dronken kwam ophalen, hem op haar rug bond, en na een paar stappen viel, waardoor Sulab met zijn hoofd tegen de straatstenen terechtkwam.

Toen onze sociaal werker de thuis-situatie ging observeren, vond hij Sulab, vastgebonden op het bed. Hij heeft nog een broertje van 9 dat op kostschool zit via een sponsoring van Orchid Garden, en een zus van een jaar of 17 die zelf al geruime tijd getrouwd is en kinderen heeft. Hoewel Sulab dus nog beide ouders had, werd hij met urgentie in Shangrila Home opgenomen. In tussentijd, in Juli 2012, is Sulab’s vader overleden door de gevolgen van alcohol misbruik.

FaLang translation system by Faboba