Een gift vanaf 40 euro per jaar geeft recht op een fiscaal attest.

Woord vooraf

Je wil Shangrila Home steunen. Dat is fijn nieuws, heel erg bedankt! Dankzij jouw bijdrage kan Shangrila Home kansarme kinderen in Nepal een mooie toekomst bieden.

Natuurlijk wil je ook dat het geld dat je inzamelt - of dat je wil storten - via de juiste weg terechtkomt bij Shangrila Home. En misschien twijfel je soms of het geld dat je stort in aanmerking komt voor een fiscaal attest.

Heb ik recht op een fiscaal attest?

Als de som van jouw gift(en) in een volledig kalenderjaar minstens 40 euro bedraagt, krijg je van ons een fiscaal attest in de loop van het eerste trimester van het volgende jaar. Met dat attest kan je uitzonderlijk 60% van jouw gift(en) in 2020 recupereren via belastingvermindering.

Ook bedrijven en organisaties hebben recht op een fiscaal attest en kunnen, indien gewenst, een bewijs van betaling aanvragen.

Let wel, het moet om een werkelijke gift gaan, zonder tegenprestatie. Een gift in natura of de opbrengst van een inzamelactie geeft geen recht op een fiscaal attest.

Wanneer ontvang ik mijn fiscaal attest?

De stortingen die op 31 december effectief op onze rekening stonden, worden vermeld op jouw fiscaal attest voor het volgende inkomstenjaar. Indien de nieuwe gift pas op 2 januari op onze rekening stond, wordt deze niet meer bij dat fiscaal attest geteld.

We sturen het fiscaal attest op naam van de rekeninghouder die een gift heeft gedaan en naar het bankadres van de rekeninghouder of via mail indien we in het bezit zijn van je mailadres

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over je fiscaal attest? Is jouw fiscaal attest zoek of heb je geen ontvangen? Of zijn de gegevens op je fiscaal attest niet juist? Contacteer ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok